Tyskland/BeNeLux
Litauen
Polen
Praha
Frankrike
Belgia
Hellas
London
Skottland
Norden

I uke 13 var elever fra 3. klasse allmennfag på tur til Skottland. Turen ble relativt rimelig med Ryanair fra Torp til Prestwick, Glasgow. Gruppa bodde på hotell i den lille byen (etter britiske forhold) Ayr (ca. 50000 innbyggere), som er den skotske nasjonalpoeten Robert Burns fødested. Ayr ligger ved kysten, ikke langt fra flyplassen, har lange sandstrender og besøkes framfor alt av golfspillere i sommerhalvåret. Elevene tok også turer både til hovedstaden Edinburgh og til kulturbyen Glasgow, som også er Skottlands største by. På bildet har Vendy og Sigrid inntatt Edinburgh og ikke minst butikkene der. I bakgrunnen ser vi Edinburghs landemerke, Edinburgh Castle. Det er der de berømte militæroppvisningene Edinburgh Tattoo finner sted i august hvert år. I riktig "gamle dager" var borgen i realiteten selve Edinburgh. Store deler av befolkningen bodde innenfor murene. Selve fjellet som borgen ligger på, høyt over den nåværende byen, er faktisk rester etter en gammel vulkan. Bildene fra turen er stilt til disposisjon av Nina Måbuholt, Ida Brødsjø Voje og Anne-Kristine Aas.

Her er deler av gruppa foran kirken på Edinburgh Castle.

Forsvaret av byen var i trygge hender denne dagen!

Hannah, Nina, Frida og Linn poserer i sola med utsikt over byen.

Her er deler av utsikten fra Edinburgh Castle med jernbanestasjonen i forgrunnen.

Dette minnesmerket over den skotske dikteren Sir Walter Scott ligger på Edinburghs hovedgate, Princes Street. Han levde fra 1771 til 1832 og er mest kjent som romanforfatter. Hans mest kjente romanhelt er Ivanhoe.

Skottene fikk sitt eget parlament i 1999. Noe senere ble denne nye bygningen oppført. Den er ultramoderne, spennende arkitektonisk og meget omdiskutert - blant annet fordi den kostet utrolig mye penger! (14 dager før besøket falt noen bjelker ned fra taket i plenumssalen, så den måtte stenges!)

Presentasjonen fortsetter med flere bilder!