Tyskland/BeNeLux
Litauen
Polen
Praha
Frankrike
Belgia
Hellas
London
Skottland
Norden

Hellas har alltid hatt en magisk tiltrekningskraft på turister, enten det er sola og varmen eller kulturen og landskapet som er hovedårsaken. Våren 2001 reiste en gruppe elever fra KVS til dette landet som avslutning på tre års skolegang. De kom hovedsakelig fra 3ID, i tillegg til at det var noen elever fra 3AF. I Hellas hører selvfølgelig et besøk på Akropolis med, og at Akropolis betyr høyden over byen, skjønner alle som har vært i Athen. Under til venstre er det omvisning på arenaen som ble brukt under de første moderne olympiske leker i 1896, en arena som er langt smalere enn et moderne stadionanlegg.

På halvøya Peloponnes sør for Athen er det ikke bare et praktfullt landskap med grønne fjell og daler. Her ligger også de historiske minnesmerkene tett i tett med steder som Olympia, Sparta og Mykene. På disse tre bildene befinner gruppa seg ved Mykene med sin antikke borg, løveporten og Agamemnons grav. (Stakkaren ble visstnok myrdet av sin kone, som hadde gått lei av at mannen ikke kunne holde seg mer hjemme, da han kom tilbake fra en krig mot Troja.) På bildet til høyre poserer fra venstre Kari Theting, Tone Mari Flatland og Olav Drevland med et bokstavelig talt klassisk gresk landskap som kulisse.

Ikke langt fra Mykene ligger Epidauros med sitt berømte teater fra antikken med plass til 14000 tilskuere. Verken Sony, Philips eller Hitachi kan imponere den som har vært til stede og prøvd akustikken der. Under til høyre har Janne Amundsen stilt seg til disposisjon som prøvekanin. For antikkens grekere for ca. 2500 år siden var forresten hodet og kroppen en enhet. Det var like viktig å være sprek i idrett som en skarp filosof. Beachvolley på et av feriestedene ved Athen burde jo være en trendy variant for å opprettholde denne balansen på en slik reise. Alle bildene fra turen er for øvrig tatt av Geir Westhrin.