Hjem
KVS/Kragerø
Skolehistorie
Skolebygning
Pedagogisk plattform
Arkivet

Nei, Kragerø videregående skole fins ikke på bildet øverst, men til venstre på bildet ser vi den gamle "middelskolen", hvor Kragerø Gymnas holdt til fram til årsskiftet 1970/71, og i bygget helt til venstre i bakgrunnen var det gymsal, tegnesal og musikkrom. (Den gangen fungerte forresten det bygget som nå er ungdomsskole, som barneskole og omvendt.) Flytting til Kalstad foregikk siste skoledag før jul med elevenes assistanse, og pengene gikk til Operasjon Dagsverk. Yrkesskolen lå i Kirkebukta, i det bygget som nå er brannstasjon. (Og brannstasjonen lå der Løkkebakken ender i Kirkegata.)

Den nye kombinerte videregående skolen var imidlertid altfor liten, veggene var fylt med helsefarlig asbest, og i lokalavisene var det bilder av elever som fulgte undervisningen med boblejakke, skjerf, votter og lue om vinteren. Det var en rekke filialer rundt om i kommunen, byggfag holdt for eksempel til på Eklund (det andre bildet ovenfra). Den første store ombyggingen av "hovedbølet" på Kalstad fant sted i 1990, og en praktisk talt ny skole ble tatt i bruk 20 år etter at skolen stod ferdig for første gang. Vinteren og våren 1991 var kantina oppdelt i flere klasserom, så det nye bygget var ikke helt ferdig før sommeren 1991, men stort nok var det fortsatt ikke.

Først etter nye påbygg i løpet av skoleåret 1996/97 kunne byggfag og formgivingsfag flytte inn. Over til høyre ser vi at arbeidet er påbegynt. I dag huser skolebygningen alle de fem utdanningsprogrammene som nå fins ved skolen. Dessverre er det ikke lenger tilbud i formgiving og service og samferdsel.

Under ombyggingen i 1990 hadde skolen mistet tilgangen til fjellknausen bak. Våren 2002 ble det bygd en bru fra 2. etasje i midtbygget, og bildene nederst er tatt fra den offisielle åpningen.


Foto: Arne-Fred Solbekk (1971)

Foto: Arne-Fred Solbekk (1997)

Foto: Arne-Fred Solbekk (1997)
 
Foto: Arne-Fred Solbekk (1997)

Foto: Arne-Fred Solbekk

Foto: Hermod Håtveit (2002)
 
Foto: Hermod Håtveit (2002)